Dětský příměstský umělecký tábor

colors-600

Příměstský umělecký tábor pro děti ve věku 6 – 11 let

Pro všechny malé milovníky tvoření a pro rodiče, kteří hledají příměstský tábor pro své děti s neobyčejným, kvalitním a smysluplným programem.

Děti se budou skvěle bavit v partě svých vrstevníků a zároveň v nich budeme vyvolávat pocity, které stěží najdou za obrazovkou mobilů a počítačů. U nás si na mobil nebo počítač nikdo z nich ani nevzpomene. 

Na našich uměleckých kurzech a táborech chceme malým výtvarníkům poskytnout příležitost pracovat ve větším měřítku, než jim je běžně umožněno v rámci povinné školní docházky. Proto dětské mimoškolní a prázdninové aktivity plánujeme tak, aby poskytovaly dětem vysoce kvalitní tvůrčí činnosti pro rozvoj jejich vlastní kreativity, a zároveň je skrze zábavnou tvorbu seznamujeme s uměleckými technikami a jejich významnými představiteli. 

Naší snahou je spontánní tvůrčí radost, kdy si děti báječně užívají celý den a zároveň rozvíjejí své umělecké dovednosti. 

Během letních táborů děláme 1-2 výtvarné aktivity každý den. Dopoledne strávime v kreativních prostředích Atelieru. Na výtvarných projektech se necháme inspirovat velkými mistry, jako je Frida Kahlo, Salvador Dalí, Henri Matisse …

 


Odpolední program:

Odpoledne máme naplánované aktivity se skicákem a barvami v terénu. Navštívíme minizoo přírodovědeckého klubu, kde budeme skicovat (kreslit) klokany, papoušky a další zvířátka. 

 

Uspořádáme báječný piknik na loukách v parku Sacre Coeur. Společně naservírujeme ovocné zátiší a pak tu báječnou kompozici zbaštíme.  Díky chutnému poznání o životě a díle Paula Cezzana už se nikdy na jablko nebudou dívat stejným způsobem..-)). Ovocné zátiší je součástí studijního plánu i v ateliéru.

 

V přírodním prostředí se také budeme učit hledat inspiraci. Krok za krokem dětem ukážeme, jak vypadá takové otevřené vnímání očima umělců a pomůžeme jim nalezenou inspiraci přenést do jejich vlastní tvorby. Představíme si možnosti uplatnění uměleckých děl, a protože umění může mít hodnotu užitou, můžete se těšit, že vaši domácnost bude zdobit umělecké dílo pro konkrétní účel. Děti si navrhnou vlastní tapetu ve stylu Henriho Matisse. Společně se zajdeme podívat na dokončovací práce v tiskárně a odtud si mistrovskou tapetu odnesou  domů.

 

Ve výtvarném projektu užitého umění si děti navrhnou vlastní tapetu (borduru), a po společné exkurzi v tiskárně si ji odnesou domu. Bordura je na velmi kvalitním samolepicím papíru a je zahrnuta v ceně stejně jako všechny profesionální pomůcky, materiál a vstupenky.

Návštěvu galerie si ponecháme na den, kdy k nám počasí nebude přívětivé.

Každodenní přebytky energie vydáme na hřištích s prolézačkami, a když nebudeme držet v ruce skicák, bude v nich třeba dobrá zmrzlina.

Beauty mother paint with her little daughter. Stylish woman drawing the picture with little girl. Cute kid in a white t-shirt and blue jeans

Plánujeme aktivity tak, aby byly přístupné všem dětem bez ohledu na jejich dosavadní umělecké schopnosti. Děti nemusí mít žádné zvláštní dovednosti ani zkušenosti. Pokud je však mají, nudit se určitě nebudou a v projektech je posuneme do větší hloubky. V takovém případě je dobré zkušenosti komunikovat již při přihlašování.

Děti budou mít příležitost pracovat s různými technikami jako je akvarel, pastel suchý i olejový, koláže, malba na plátno mokrými technikami. Hravou a tvůrčí formou se seznámí i se základní teorií jako je míchání barev, tónování, techniky, postupy a další. 

Objednávkový formulář – Dětský příměstský umělecký tábor

Krásné a pohodové léto vám přeje

Ateliér Mozaika

Sídlo společnosti:

(Na této adrese neprobíhají kurzy)

Havraní 9
165 00 Praha – Suchdol


e-mail: info@ateliermozaika.cz

Objednávky přijímame e-mailem na info@ateliermozaika.cz.

+420 720 153 747  / +420 725 534 523 +420 720 153 507 / +420 724 583 331


Prosím, akceptujte naší pracovní dobu od 10:00 do 18:00 hodin.