Přijď ochutnat posvátnou kreativitu s Arankou v jejím domácím prostředí.

Dopřej si Individuální a osobní přístup – maximálně 5 účastníků. Teplo domova v zimních dnech a tvůrčí malování na zahradě kdykoliv to počasí dovolí. Pokud máš přání přizpůsobit techniku jinému dni nebo času, napiš mi na mail tvé požadavky. Přihlásit se můžeš v průběhu roku kdykoliv. 

Pár slov o lektorce

Univerzální umělkyně a srdcař, to jsou ekvivalenty, které prozaicky vystihují lektorku Aranku Pavlu Macháčkovou – zakladatelku výtvarného Ateliéru Mozaika, která se svému řemeslu věnuje téměř 20 let. Neustále hledá nové cesty, jak šířit své výtvarné poslání. Energická žena, která tě svým entusiasmem vtáhne do výtvarného světa, ze kterého už není cesty zpět. Pavla ve svých hodinách nabízí zcela komplexní přístup k dané technice od teorie k praxi a přidává jakési spirituální cosi navíc. Tato přidaná hodnota od mistra svého oboru činí z jejích hodin vskutku jedinečný zážitek.

Návrh bez názvu-39
Návrh bez názvu-42

Na co se můžeš těšit

Vydej se na dobrodužnou cestu do světa fantazie. Ať už si vybereš jakoukoli techniku, nepočítej s žádným nudným drilováním nebo jenom nějakým obyčejným kopírováním předloh. V průběhu kurzu si jednak osvojíš mnoho řemeslných dovedností, díky kterým získáš sebevědomí a jistotu, ale kromě toho budeš rozvíjet své kreativní vyjádření a tvůrčí potenciál.

Více o technikách

Kreativní akvarel

– lehkost, kterou si zamiluješ. Akvarelové barvy jsou oblíbenou technikou snad všech umělců. Hodí se pro rychlé skicování, ilustrace až po velmi náročná díla. V průběhu kurzu zkrotíme nevyzpytatelné chování mokrého papíru a rozpíjejících barev a zároveň ponecháme prostor experimentální a náhodné tvorbě, která se díky tomu stane vzrušujícím překvapením. Krok za krokem tě provedu od samotného začátku a povedu tě cestou ovládnutí akvarelového řemesla až ke svobodné tvorbě včetně rozvíjení kreativního procesu a osobního stylu. (klasické techniky akvarelu, narativní akvarel, kreativní průzkum přírody, stylizační techniky, botanické ilustrace, abstrahování, negativní akvarel, experimentální doplňkové techniky jako jsou tuš, inkousty, koláže, akvarel pro produkty, expresivní akvarel, akvarelové skicování, moderní akvarelové techniky, ilustrované portréty v akvarelu)

Návrh bez názvu-43
Návrh bez názvu-34

Umění fantazie

Poznej svůj vnitřní svět a maluj magickou krásu. V tomto kurzu se necháme unášet krajinou vnitřních obrazů a budeme malovat s pocitem úžasu ze spontánní tvorby. Inspirace je všude kolem nás a každičkou, kterou objevíme, necháme zazářit v naší tvorbě. V tomto kurzu se seznámíš s obrovským množstvím výtvarného materiálu a naučíš se je mezi sebou různými způsoby míchat a kombinovat. Miluji lekce Umění fantazie. Připadám si jako Alenka v říši divů – nic není nemožné. (ilustrované portréty a postavy, náměty z říše zvířat, fantastkní svět víl, skřítků a elfů)

Techniky realistické malby a kresby – pastel, akryl, pastelky, doplňkově akvarel

Láká tě poznat několik tradičních výtvarných technik včetně znalostí komplexní teorie v praxi? Toužíš malovat zátiší, krajiny, přírodní scenérie, zvířata nebo portréty a postupně si osvojovat hlubší malířské dovednosti, díky nimž si vybuduješ sebevědomý prostor pro své osobní vyjádření?

Nauč se malovat vše, co vidíš kolem sebe a získej sebedůvěru měnit, přetvářet a hlavně tvořit.

Návrh bez názvu-35
Návrh bez názvu-36
Termíny:
Středa - 10:00 - 13:00 Kreativní akvarel
Čtvrtek - 10:00 - 13:00 Umění fantazie - mixmédia
Čtvrtek - 13:30 - 16:30 Kreativní akvarel
Čtvrtek - 17:30 - 20:30 Techniky realistické malby a kresby
  • lekce na 2,5 měsíce (10 lekcí – celkem 30 hodin) / 620,- za lekci
  • lekce na 5 měsíců ( 20 lekcí – celkem cca 60 hodin) / 530,- za lekci
  • lekce na celý rok (cca 40 lekcí – celkem cca 120 hodin / 490,- za lekci

Jedna lekce trvá 3 hodiny. Přistoupit můžeš kdykoli v průběhu roku. Upřednostňuji celoroční docházku – vyjma letních prázdnin. Platbu lze rozložit do dvou, maximálně tří splátek za rok. V ceně je zapůjčení všech profesionálních pomůcek a spotřeba materiálu s nímž budeme v průběhu roku pracovat. Formáty větších pláten jsou za příplatek. Kávička, bylinkové čaje, občasné prosecco v horkých dnech nebo chutný svařáček, když sněží za okny… jsou z lásky a zdarma…-))

Počet osob: 1

Tady se můžete podívat, jak se nám dařilo minulý rok:

Galerie ilustrace krásných tváři a postav: